Traductor

dimecres, 10 de novembre del 2010

El Girona fitxa el montenegrí Luka Banovic i els senegalesos Thierno Ba i Alassane Seck per apuntalar el joc interior del júnior

Cap projecte no es pot iniciar amb les butxaques buides i, en aquest sentit, el Girona ha rebut una injecció econòmica de l'empresa Rotor Business –propietat, entre d'altres, de Josep Delgado, màxim accionista del Girona FC– per poder fer incorporacions.
Dos d'ells ja han arribat a Girona. Un és Luka Banovic (2m02, 16), que és júnior de primer any. Nascut a Niksic (Montenegro), prové del Vudva, club en què, tot i ser cadet, ja jugava en el júnior i el sènior. L'estiu passat, va formar part de la preselecció per disputar l'europeu sub-16. Banovic, que ja ha jugat tres partits amb el júnior preferent, ha signat un 2+2, amb una opció de tall del club quan faci el salt a sènior. L'altre és més jove, i està més verd. Es tracta de Thierno Ba (1m98, 15), interior senegalès cadet de segon any. Ha arribat de l'acadèmia Fabrica Basket i, de moment, juga amb el júnior B. A l'estiu, es decidirà si continua o si se'n prescindeix. Els dos viuen amb famílies gironines i estudien a l'IES Carles Rahola. A final d'any –els tràmits per dur-lo ja estan fets i hi ha acord amb U1st, l'agència de representació–, s'hi afegirà un altre, també senegalès i cadet de segon any. Es diu Alassane Seck (2m11, 15), que firmarà un 3+2, amb opció de tall quan arribi a sènior. La seva alçada fa pensar que pot ser un element diferencial en el júnior preferent, en la segona fase del curs. La idea és que, a més dels entrenaments, treballin individualment amb Toni Espinosa i, més endavant, amb Darryl Middleton.
«És una via que té risc; ningú t'assegura que surti bé. Però hi creiem, i no per anar als estatals [el curs passat, ni el júnior ni el cadet va entrar a la fase final catalana], sinó per potenciar la base i nodrir la primera plantilla amb aquests jugadors fitxats, o també gironins», va dir Dejan Kamenjasevic, responsable de la base, que va afegir: «La normalitat ens ha de portar a mirar a dins abans que a fora. Per què has de fitxar un Cotonou, quan aquí ja el pots tenir format i a un cost molt inferior?»

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada