Traductor

dilluns, 8 de novembre del 2010

El Girona FC torna a places de play-off després de derrotar el Breogan amb un altre recital de David Navarro

David Navarro és el millor jugador de la lliga. Les estadístiques ho deixen molt clar. Ahir. l'escorta del Girona va ser el jugador més valorat de la jornada (33) i ja torna a superar Ricardo Guillén en la lluita per l'MVP de la temporada. Però, tot i que marxés ovacionat i que fes un parell de 2+1 decisius en els últims minuts, el paper de David Navarro no és, ni de bon tros, l'única explicació de la victòria dels de Ricard Casas contra el Breogán. Varen caldre moltes més coses, sobretot després que uns bons minuts del figuerenc Jordi Vallmajó, deixessin l'equip gallec per sobre del marcador al descans (37-40). El domini del rebot dels gallecs era un problema massa gran: el Breogán n'havia agafat més d'ofensiu que no pas defensius els gironins. El Girona podria haver trencat el partit de sortida, 15-4 en el minut 5 després d'una gran esmaixada de Navarro, però el Breogán va reaccionar (la segona falta de Rost va donar massa llibertat a Betinho Gomes) i, a poc a poc, el partit es va anar tancant cada cop més. Poca brillantor, les defenses augmentant paulatinament el seu nivell i només tres o quatres jugades clarividents de Vallmajó van posar un preocupant 35-40 a pocs segons del descans. El tercer quart podria haver seguit pel mateix, però aquí la defensa gironina va fer un pas més endavant, amb Rost i Ortega rendint a un gran nivell als dos costat de la pista. Amb tot el Girona, tot i que estar a punt, tampoc va poder trencar el partit en aquell moment i es va entrar en el darrer quart amb tot per decidir. El Girona va seguir defensant bé, però faltava que algú aparegués en atac i aquest va ser Middleton. El pivot va fer cinc punts gairebé seguits a manca de tres minuts, un 2+1 a la mitja volta davant Arteaga i dos tirs lliures més a la següent, que varen obrir la porta a la darrera aparició de David Navarro per sentenciar un partit que es va guanyar amb la màxima diferència dels quaranta minuts (84-71).