Traductor

dissabte, 24 d’abril del 2010

El Sant Josep recull els fruits a la seva trajectòria i accedeix al «Play-off»

Divendres vinent el Sant Josep serà a Melilla. I hi serà per jugar el play-off d'ascens a l'ACB després de guanyar-se ahir el bitllet gràcies a la seva ineludible victòria contra el Tarragona (86-66) i a la lògica derrota del Mallorca a Burgos (98-93). La pregunta, però, és qui valora aquest èxit? La societat gironina? No. I la prova és que ahir, per molt que fos Sant Jordi, Fontajau estava molt buit en una de les pitjors entrades de la temporada el dia que l'equip se la jugava. El gran problema del Tarragona va ser que alguns jugadors del Sant Josep no pensaven igual que la majoria dels gironins. No ho feien Sàbat, Middleton, Ortega, Navarro... i, sobretot, no ho pensava Edu Jiménez "Jimix" (17 punts i 5/6 en triples).
A Burgos, Zach Morley i companyia ja van deixar clar molt aviat que el Mallorca hi tindria ben poc a fer. Ja només calia assegurar la victòria a Fontajau i Jimix, o més ben dit la seva il·lusió per jugar el play-off, va aparèixer a mitjans del segon quart per despertar un partit que anava camí d'avorrir fins i tot els més incondicionals de Fontajau. Els visitants, gràcies a la feina de Seawright i Kiefer, que es van fer forts en el rebot ofensiu, estaven complicant la situació fins que l'escorta de Cassà de la Selva va capgirar la tendència del partit amb els primers dels cinc triples que acabaria fent. El trencament definitiu no va acabar d'arribar, però el Tarragona va començar a veure que, tot i la derrota del Clínicas Rincón a Cornellà, estava condemnat a jugar el play-off de descens. Sense més arguments que l'esbojarrat dinamisme de Hess, algunes penetracions de Dani Rodríguez i el treball interior dels nord-americans no podia guanyar a Fontajau. Sàbat i alguna acció ofensiva de Jiménez van obrir una forat de deu punts al final del tercer quart. Només va faltar un parcial de 13-0 a l'inici de l'últim quart per entrar amb absoluta calma en els darrers minuts. Temps per a l'enèsima ovació a Darryl Middleton i per anar pensant com s'organitzarà el llarg viatge fins a Melilla per enfrontar-se a un equp que ahir va guanyar de divuit punts un ja relaxat equip ACB, el CAI Saragossa (102-84).