Traductor

diumenge, 4 de juliol del 2010

Catalunya, campiona de la III Copa de les Nacions masculina

La Selecció Catalana Absoluta Masculina dirigida per Salva Maldonado s'ha proclamat campiona de la III Copa de les Nacions de Basquetbol Masculí en superar a la final a Lituània per 78-67.
El combinat català s'ha fet amb el títol de campions en aquesta tercera edició del torneig, disputada aquest divendres 2 i dissabte 3 de juliol a Lugo, en un partit que ha començat força igualat (24-20) i amb Catalunya dominant en el marcador. La final la va presenciar en directe en Sr. Jesús Auré, coordinador de Desplegament Territorial i de Relacions Institucionals de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, que es va desplaçar fins a Lugo per recolzar el combinat català. En el segon període però, els jugadors dirigits per Salva Maldonado i Jordi Estany han aconseguit distanciar-se dels lituans marxant al descans amb 12 punts favorables (42-30) gràcies a l'aportació de Quim Colom, Guillem Rubio i Pep Ortega en aquests primers minuts de partit.
A la represa, Catalunya no ha tornat a entrar en el partit fins als cincs minuts, moment en el que han posat la directa arribant a fer-se amb un còmode avantatge de 20 punts (60-40) a tres minuts pel final del tercer període, i amb Marc Blanch i Quim Colom com a jugadors destacats.
Al darrer quart de partit, els lituans s'han acabat apropant als catalans sense fer perillar però, la victòria i títol de campions de Catalunya per un 62-47 final. Guillem Rubio (15 punts i 23 de valoració) ha estat el millor jugador del partit per part catalana per davant de Xavi Rabaseda (10 punts i 15 de valoració amb dos grans esmaixades), Quim Colom (12 punts), Pep Ortega (11 punts) i Marc Blanch (11 punts). 5 jugadors dels 10 de Catalunya, han anotat més de 10 punts.