Traductor

dimecres, 26 de maig del 2010

Xavi Vallmajó decideix retirar-se del bàsquet


Xavi Vallmajó ha decidit deixar-ho. Als 35 anys, un dels històrics del bàsquet gironí en l'elit ha considerat que aquest era el moment de tancar la trajectòria com a jugador. Enrere queden dotze temporades com a professional (sis en l'ACB i sis en la LEB Or). Aquest curs l'ha jugat a l'Adepaf (copa Catalunya), un cop el Sant Josep va desestimar incorporar-lo per al seu projecte d'Or. En el club figuerenc, en què es va formar, s'hi ha retrobat amb el seu germà Edu i amb Oriol Rabert, que ara n'és el tècnic. L'equip, que ha acabat sisè (18-12), confiava tenir-lo un altre any, però la decisió del gran de la nissaga és definitiva. «Ja se'm feia pesat anar a Figueres a entrenar-me, sobretot en els dos últims mesos. Veia que aquest era el moment i, a més, a partir d'ara, vull treballar [a ensenyament]», va argumentar.
Va estrenar-se en l'ACB el 6 de setembre de 1997, en un Joventut-Valvi (100-99). Xavi Vallmajó va defensar la samarreta del CB Girona sis temporades i va jugar un total de 165 partits en l'ACB. Això el situa com el quart en el rànquing del ja desaparegut club, darrere Middleton, Solana i Rosa. I està davant d'altres gironins com ara Darnés (163) i Espinosa (162). A tot això, també va ser molt partícip en la inoblidable Korac del curs 1999/2000, en què l'equip va caure en les semifinals contra el Llemotges. «Aquella fita va ser increïble, i més quan tres anys abans estava jugant a primera catalana. També, en la meva trajectòria, tinc un gran record de l'ascens amb l'Adepaf a primera estatal. Pocs dies després, vaig fitxar pel Valvi», recorda. Un cop acabada la seva etapa a Girona, va iniciar un periple en la LEB Or, en què va militar en cinc equips: el Gijón (dos anys), el Palma, el Lleida, el Melilla i Los Barrios. «L'últim va ser un any difícil, perquè no cobràvem a Los Barrios, però érem una pinya i vam perdre de tres en la final a quatre contra l'Alacant, que va pujar a l'ACB», explica.
El figuerenc ho té clar i el seu futur, almenys de moment, no estarà lligat al món del bàsquet. Tancada l'etapa com a jugador, ara deriva la seva vida cap a altres àmbits.

Molta sort!

1 comentari:

  1. Quant de bàsquet ens a donat en Xavi! molta sort nano!

    ResponElimina