Traductor

dilluns, 10 de maig del 2010

El Sant Josep diu adéu al "play-off"

Després d'empatar l'eliminatòria divendres a Fontajau i forçar el cinquè partit a Melilla, el Sant Josep va caure doblegat a la pista dels nord-africans, que sempre varen ser molt superiors als gironins. D'aquesta manera s'esvaïa el somni de passar a les semifinals del play-off d'ascens a la Lliga ACB, després d'una temporada molt bona dels de Borja Comenge. A Fontajau els gironins van brillar per igualar l'eliminatòria i, sobretot divendres, en atac van estar letals (19 triples). Ahir l'equip va notar el desgast de la eliminatòria i del viatge i a mitja part tot estava dat i beneït (54-30).
Els homes de Borja Comenge van veure com el Melilla sortia amb les dents ben afilades des d'un bon inici per deixar sentenciada l'eliminatòria del seu favor molt abans del descans. De fet, a l'equador del partit l'electrònic del pavelló Javier Imbroda reflectia un demolidor 54-30, després d'un segon temps amb un parcial de 28-12 . Les pilotes perdudes -fins a quinze-, el poc encert en atac i la tova defensa del conjunt gironí eren els principals arguments del resultat. Però a tot això cal afegir-hi els primers sis minuts de la represa sense anotar, que va incrementar malauradament les diferències fins a una màxima de 34 punts (64-30). Aquesta vegada l'encert des de la línia de 6,75 m. no va ser el mateix que divendres, i el percentatge de tirs de dos tampoc, i és clar, això es va notar. Dels 19 triples anotats a Fontajau en el quart partit, ahir es va passar a només 9, per exemple.
Amb tot sentenciat des de feia temps, els gironins entraven al darrer quart del partit i de la temporada amb un 71-42, que invitava al bloc de Comenge a fer les maletes i retornar cap a Girona. Però un partit de bàsquet dura ni més ni menys que quaranta minuts, i evidentment el Sant Josep va haver de treballar fins l'últim segon per no acabar escombrat de Melilla, cosa que finalment no va poder evitar, tot i guanyar l'últim període del partit (16-19). Això va servir per maquillar mínimament el marcador, ja que s'havia arribat a perdre per 34 (64-30). Un altre dels handicaps que va haver de suportar el Sant Josep va ser que Middleton només va poder jugar 9 minuts per culpa d'un cop al coll.
El Melilla, per tant, passa a la següent ronda dels play-off d'ascens, on l'espera el Ford Burgos que divendres ja va deixar la feina enllestida davant del Càceres.
Amb el 87-61 final, s'acabava una mala jornada per als gironins, i a la vegada una temporada que passarà a la història per haver retornat el bàsquet de Girona a una categoria d'elit després de la desaparició del CB Girona i de 20 anys a l'ACB fa dos anys. Ara el futur del club s'ha de resoldre en les properes setmanes. Primer cal acabar de cobrir el pressupost d'aquest any i després buscar els diners per al de la temporada que ve. El club veu indispensable augmentar la massa social.