Traductor

diumenge, 27 de setembre del 2009

El premi a una pretemporada impecable


elpunt.cat: El premi a una pretemporada impecable es va acabar convertint en un regal enverinat. Tot el treball abnegat i col·lectiu de la primera meitat se'n va anar en orris en un vist i no vist. La sortida del Barça en el tercer quart en va tenir bona part de culpa. Va endurir la defensa –ja des de Ricky o Sada, i en pista contrària– i va cosir a contraatacs els gironins, que només van ser capaços d'anotar 15 punts en els últims vint minuts de partit. La festa blaugrana –deu jugadors van valorar en dobles dígits– va ser una tortura per a l'equip de Borja Comenge, que, de ben segur, hauria desitjat que el partit hagués acabat al final del tercer quart (74-47). Encara hi quedava un quart, i els blaugrana no van apiadar-se d'ells.

Si d'una cosa va més que sobrat el Barça, és de físic i centímetres. I ho va saber explotar a l'arrencada, amb Mickeal fent feina al pal baix i Fran Vázquez tiranitzant la zona. Per al Sant Josep, era un suplici entrar una pilota a dins i l'encert des de la mitja o la llarga distància li permetien no perdre el deixant del rival. Un rival que, sentint-se superior, tampoc va fer l'efecte que s'exprimís al màxim en defensa, i això es veia en algunes cistelles fàcils que va concedir. Les rotacions en un equip i l'altre van deixar clar el pa que s'hi dóna –en els de Xavi Pascual, van sortir en escena Ndong i Ricky– i, per inèrcia, el Barça va tibar la corda per primer cop amb decisió (25-13, 9'). No es va desfer l'equip gironí, i amb el suport del canell de Drevo –12 punts a l'inici del segon parcial– i el timó de Bataller, va recuperar el pols de la situació, jugant amb criteri i sense precipitació. Aquest fet li va permetre, després d'un triple de DeVries, posar l'alè al clatell d'un Barça poc tens i qui sap si amb el cap a un altre lloc (38-34, 18'). Les diferències encara es van eixugar més a la mitja part (41-38).
A la tornada de vestidors, tot va fer un gir radical. L'estirada d'orelles de Xavi Pascual es va notar, ja que la intensitat defensiva blaugrana es va multiplicar. La pressió de Ricky a Bataller li va permetre recuperar pilotes a mitja pista i trobar el camí a punts fàcils. Aquest va ser el detonant d'uns minuts fatídics en què el Sant Josep es va descompondre. Perdut, va malmetre una possessió darrere l'altre, tirant de tres a la primera de canvi (1/10 en el tercer quart). Això encara va facilitar més la feina al Barça, que assegurant el rebot va tenir via lliure per córrer i esclafar un Sant Josep grogui davant la piconadora blaugrana. La tortura es va frenar amb un -42. Ara, el que toca és reiniciar el partit d'ahir i pensar en el debut a LEB Or.



Regal FC Barcelona (95): Basile (3), Vázquez (16), Morris (4), Sada (3) i Mickeal (15) -cinc inicial-, Trias (16), Rubio (4), Navarro (9), Ndong (4), Rabaseda (-), Lorbek (15) i Grimau (6). 8/16 triples: 3 Navarro, 2 Mickeal, 1 Basile, 1 Trias i 1 Sada. 21/26 tirs lliures. 15 faltes personals. Cap eliminat.

CB Sant Josep Girona (53): Sàbat (4), Middleton (2), Drevo (20), DeVries (11) i Feliu (6) -cinc inicial-, Ortega (2), Jiménez (2), Bataller (6), Nikkilä (-) i Navarro (-). No va jugar Geli. 6/24 triples: 2 DeVries, 2 Drevo i 2 Feliu. 5/7 tirs lliures. 23 faltes personals. Eliminat: Nikkilä.

Parcials: 25-15 i 41-38 (descans); 74-47 i 95-53 (final).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada