Traductor

diumenge, 19 de juliol del 2009

El fitxatge desitjat - Albert Moncasi

El planter del FC Barcelona sempre ha set molt gran, (Nacho Solozábal, Pau Gasol, Marc Gasol i una llarga llista inacabable), des de Premià de Mar l’any 2001-02 arribava per jugar el primer equip cadet blaugrana, un jugador interior amb un gran domini de la pilota, ell és Albert Moncasi.
Tot seguit va passar a l’equip júnior on va estar dos temporades, jugant sota la pintura juntament amb Xavi Rey.
Els dubtes creixien sobre el seu futur, fins que es va decidir que jugaria a la lliga EBA, a mans del segon equip del Winterthur FC Barcelona, grans estadístiques el van situar en el mercat d’hivern a l’equip del WTC Cornellà, tot i que és va espera un any per aterrar en aquest equip conjuntament amb la lliga LEB2 (actualment LEB Plata).
En la temporada 2006-07, l’entrenador del primer equip, Duško Ivanović va voler confiar en ell, alternant convocatòries del primer equip a la lliga ACB i en el segon equip a la lliga EBA, lliga que se li va quedar petita, per això des de mitjans de temporada era fix en els viatges del primer equip i on va arribar a debutar a la màxima competició del bàsquet europeu, la Euroleague, anotant dos punts contra el Prokom Trefl.

La següent temporada tothom hagués apostat per un sessió en un equip ACB o LEB, però la confiança que li tenia l’entrenador blaugrana, va fer que és quedes allà, un any que va tindre unes estadístiques de: 17 partits jugats amb una mitjana de 5 minuts i 1,2 punts per partit, percentatges que indicaven que tirava poc però tenia una bona mecànica de tir.
Aquesta etapa blaugrana es va acabar jugant el costat de jugadors com (Jaka Lakovic,
Gianluca Basile, Juan Carlos Navarro, etc), Xavi Pascual no va confiar tant com l’antic entrenador Duško Ivanović i va anar cedit a les illes Canàries en el conjunt del Kalise Gran Canària.
La fortuna no li va anar del seu costat i competir per un lloc en el cinc inicial amb jugadors veterans i experts com Sitapha Savané, James Augustine, Daniel Kickert, Joel Freeland entre altres, va suposar que l’any que Albert Moncasi s’havia de consolidar a la lliga ACB es fes esperar, tot i continuar tenint bones estadístiques de tir, és un jugador amb targeta de la lliga ACB.
Aquest gran jugador ens fa recordar en Marc Gasol i espero que tingui el mateix futur.



wikipedia: Albert Moncasi Vasco es un jugador nascut a Premià de Mar el 4 de maig de 1986 i que juga de pivot a l'Axa F.C Barcelona. Els seus inicis són el Barça Cadet A desprès va passar pel Barça júnior i la temporada 2006-2007 va pujar el primer equip blaugrana on va jugar només un partit contra el Prokom Trefl en el que va fer 2 punts.

Internacional: Selección de España sub20.
Palmarès: 2006-07 Copa de Rey ACB. Winterthur FC Barcelona. Málaga. Campeón.
2007-08 AXA FC Barcelona. ACB. Subcampeón.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada